Schadepreventietips

Het is goed dat je weet dat Van ‘t Riet een eigen schadeafdeling heeft die voor jou, als het onverhoopt misgaat, een schade kan afhandelen en opkomt voor jouw belangen bij de verzekeringsmaatschappij. Maar beter is natuurlijk het voorkomen en/of beperken van een schade.

Ga je binnenkort op vakantie? Zorg dan dat je even de tijd neemt om te checken of je goed voorbereid op reis gaat. Controleer je reisverzekering bijvoorbeeld, kijk voor de tips van onze eigen specialisten hieronder.

Daarnaast hebben wij ook algemene tips verzameld:

‘laat je huis veilig achter’ ,
‘autopech onderweg: wees voorbereid’
Hoe voorkom je brand?

Speciaal voor de winterperiode:

’10 tips voor wintersportvakantie’.
Hoe voorkom je lekkage en waterschade?
Hoe voorkom je stormschade?
Hoe voorkom je vorstschade?
De tips van onze specialisten:

Anna van Leeuwen, Angèl Mooij, Michael Groot en Karin Tas.

  •  Zorg dat je de noodnummers van je verzekeraar bij de hand hebt. Heb je schade of word je ziek? Bel altijd eerst het alarmnummer! Veel kosten worden pas vergoed als dit van te voren overlegd is. Bijvoorbeeld het dure last-minute vliegticket dat je zelf boekt om snel naar huis te kunnen gaan wordt niet (volledig) vergoed omdat de verzekeringsmaatschappijen soms zelf afspraken hebben met de vliegmaatschappijen. Bel liever een keer teveel dan te weinig.
  • Zorg dat de geneeskundige kosten in het buitenland gedekt zijn, zeker als je naar landen gaat zoals bijvoorbeeld Amerika en Zwitserland waar deze kosten hoog kunnen oplopen. Veel zorgverzekeraars vergoeden namelijk volgens Nederlandse normen. Bovendien is je eigen risico dan ook gedekt.
  • Ga je op vakantie naar Spanje, Polen, Duitsland of rij je daar doorheen? Voor caravans met een eigen kenteken, oftewel caravans zwaarder dan 750 kg heb je daar ook een eigen groene kaart nodig. (Dit geldt overigens ook voor aanhangers). Deze groene kaarten wordt afgegeven op de verzekering van het trekkend voertuig. Heb je nog geen groene kaart voor jouw caravan, en loopt je autoverzekering wel via ons, vraag dan deze tweede kaart zo spoedig mogelijk bij ons aan, dan zorgen wij er voor dat je met een gerust hart op reis kan gaan.
  • Europadekking? Werelddekking? Controleer of je de juiste dekking hebt voor jouw vakantieland. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent.
  • Ga je extreme sporten beoefenen of heb je een sportieve vakantie geboekt? Check dan of dit gedekt is in je reisverzekering. Een dagje spontaan gaan kanoën op vakantie is geen probleem, maar voor een kanovakantie bijvoorbeeld kan dat weer heel anders zijn. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op.
  • Ga je met eigen auto op vakantie? Check je reisverzekering dan op hulpverlening vervoer. Het is natuurlijk wel heel vervelend als je op de heenreis pech krijgt en er is geen vervangend vervoer gedekt.
  • Zelf je reis samenstellen? Check je verzekering!Steeds meer mensen stellen zelf hun vakantie samen: profiterend van de goedkoopste aanbiedingen kan je immers vliegtickets, accommodatie en bijvoorbeeld een huurauto los van elkaar boeken. Maar weet je wat er gebeurt als één onderdeel van de zelf samengestelde reis uitvalt? Annulering van de andere onderdelen van jouw reis is namelijk niet altijd gedekt via de annuleringsverzekering. Bestaat je vakantie uit een (zelf) samengestelde reis, controleer dan eerst de voorwaarden van jouw doorlopende reis- en annuleringsverzekering om er zeker van te zijn dat jouw reis in zijn geheel onder de annuleringsdekking valt.
  • Door de verzekeringsmaatschappij wordt er van je verwacht dat je er alles aan doet om schade te voorkomen. Daar wordt dan ook naar gekeken bij het vergoeden van een schade.
  • Indien er onverhoopt toch iets onplezierigs gebeurt, doe dan altijd aangifte bij de politie. Zonder aangifte worden veel schades helaas niet uitgekeerd door de verzekeringsmaatschappijen.

 

Wij willen dat je zorgeloos op vakantie kan gaan. Heb je dus vragen of twijfel je? Neem gerust contact met ons op.