Pensioencommunicatie

Pensioen

Pensioen

Veel werknemers weten niet wat er op het gebied van pensioenen geregeld is binnen het bedrijf, en weten dus vaak niet op welke wijze er voor hen gezorgd wordt. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken onder werknemers binnen het MKB en grotere organisaties. Uit deze onderzoeken blijkt ook dat er veel behoefte is aan communicatie over de pensioenregeling. Volgens de Pensioenwet ligt deze verantwoordelijkheid (lees: Zorgplicht) bij de werkgevers.

Uitleg geven over pensioenen is niet eenvoudig en vergt nogal wat tijd. Want pensioenen zijn complex en vaak ingewikkeld om uit te leggen. Pensioencommunicatie door van ’t Riet neemt die taak op professionele wijze uit handen. We leggen precies uit hoe de pensioenregeling van jouw bedrijf in elkaar zit: hoe het pensioen is opgebouwd en wat jouw werknemers ervan kunnen verwachten. Helder en transparant! Daarmee laat je zien welke pensioenregeling jij biedt; werknemers zullen deze arbeidsvoorwaarde meer waarderen waardoor jij je (opnieuw) positioneert als goede werkgever. Daarbij maakt het niet uit hoe of waar de pensioenregeling loopt.

Martin Stelleman, General Manager PMI Europe BV over onze dienstverlening:
“Een belangrijk onderwerp als pensioenen krijgt extra aandacht waarbij vooral de persoonlijke benadering door ons personeel als erg positief is ervaren”.

Hoe werkt Van ‘t Riet Pensioencommunicatie?